Robot-táncverseny

2011.01.20. 04:00 laszlol

Tokyoban idén is megrendezték a házikészítésű robotok táncversenyét, a RobotJapan-t. Ezek a kreálmányok nem a bennük alkalmazott technológiai újítások miatt érdekesek, inkább kulturális csemegéül szolgálnak a nyugatiak számára.

Idén is megrenezték Japánban a Robot Tánc- és Verekedőversenyt. Az amatőr robot-technikusok általában különböző építőkészletekből szerelték össze kreálmányaikat, így a hangsúly nem a szenzorokon és karok szabasági fokán volt, hanem inkább a ruhákon, az előadás módján és a kisugárzáson. Ez utóbbi kétség kívül tettenérhető, ha máshol nem a háttértáncosok lelkesedésében.

Nem itt volt az első olyan előadás, amikor robotok és emberek tácoltak együtt. A pár hónapja, szintén Tokyoban megrendezett Digital Content Expo-n a japán AIST kutatóintézet és a Kawada konszern közösen fejlesztett humanoidja nagy sikert aratott. A HRP-4C névre keresztelt robot énekelt és mozgott több humán táncossal együtt, azokkal teljes összhangban.

Szólj hozzá!

Címkék: robotok

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr232592016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása