Olyan élelmiszeripari robotot fejlesztettek ki Japánban, mely precíz mozdulatokkal villámgyorsan kifilézi a húst, felére csökkentve ezáltal a munkafolyamatban a szükséges emberi beavatkozás mennyiségét.
Kis képzavarral élve a robotkarok a puha anyagokkal mindig is hadilábon álltak, ezért az élelmiszeriparban a precíziósabb feldolgozást kívánó alapanyagok kezelését szinte kizárólag emberek végezték. Most egy japán cég olyan robotot tervezett, ami megbirkózik a szabálytalan, változó formájú húsdarabokkal, és kamerája, valamint érzékelői segítségével lefejti a színhúst a csontról. Az élelmiszer-feldolgozásban külön kihívást jelent a higénia, mellyel szintén sikeresen megküzdöttek a Mayekawa Electric mérnökei.
A japán cég a hentesrobotot csak az első lépésnek tekinti, a jövőben szeretne a zöldség és más hasonló szabálytalan formájú alapanyag-feldolgozásra is kifejleszteni speciális gépeket.