Hentesrobot

2010.12.10. 05:00 laszlol

Olyan élelmiszeripari robotot fejlesztettek ki Japánban, mely precíz mozdulatokkal villámgyorsan kifilézi a húst, felére csökkentve ezáltal a munkafolyamatban a szükséges emberi beavatkozás mennyiségét.

Kis képzavarral élve a robotkarok a puha anyagokkal mindig is hadilábon álltak, ezért az élelmiszeriparban a precíziósabb feldolgozást kívánó alapanyagok kezelését szinte kizárólag emberek végezték. Most egy japán cég olyan robotot tervezett, ami megbirkózik a szabálytalan, változó formájú húsdarabokkal, és kamerája, valamint érzékelői segítségével lefejti a színhúst a csontról. Az élelmiszer-feldolgozásban külön kihívást jelent a higénia, mellyel szintén sikeresen megküzdöttek a Mayekawa Electric mérnökei.

A japán cég a hentesrobotot csak az első lépésnek tekinti, a jövőben szeretne a zöldség és más hasonló szabálytalan formájú alapanyag-feldolgozásra is kifejleszteni speciális gépeket.

Szólj hozzá!

Címkék: robotok

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr902505826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása