Android biciklire

2011.01.27. 04:05 laszlol

A Pioneer android platformon futó biciklis navigációs rendszert fejleszt. A kerékpár-számítógép a hagyományos sebesség, megtett út, tervezett útvonal adatokon túl azt is méri, hogy milyen egyenletesen terheljük a két lábunkat, annak érdekében, hogy optimálisan tudjunk pedálozni.

Az android már rég kilépett a telefonok világából és miután a Samsung Galaxy Tabbal a tablet piacon is megkezdte hódításait, mára a televíziós csatlakoztató-dobozok (set-top box) egy része is ezen az operációs rendszeren alapul. Most a Pioneer jóvoltából egy újabb termék-típussal bővült az androidos kütyü-birodalom. A japán cég már régóta gyárt autós-navigációs berendezéseket, de mostani fejlesztésével a biciklistáknak akart egy high-tech eszközzel előrukkolni.

A grafikus kijelzővel ellátott kerékpár-számítógép a GPS vevőn kívül, a kerekre és a hajtókarokra szerelt szenzorokkal van felszerelve. A kütyüre telepített androidos app-ok segítségével a hagyományos útvonal-adatokon kívül megtudhatjuk, hogy hogyan pedálozunk a biciklinken. A speciális szenzorok érzékelik, hogy milyen erőhatások érik a hajtókarokat és ezeket az erőket megjelenítik a kijelzőn. A bringás így folyamatosan nyomon tudja követni, ha egyenetlenül teker, és képes megtanulni hogyan tudja a leghatékonyabban felhasználni erejét hajtás közben.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bicikli android

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr972592018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Törékeny a HTC Desire, de nem lesz gond az utódlás 2011.02.10. 10:46:53

…leejtettem a telefonomat a garázs betonjára. Az azonnal látszott, hogy a sarka jó ronda lett, de csak napokkal később vettem észre, hogy a hátsó borító alatt a kamera üvege bizony darabokra törött. OK, mázlim van, a vele készített képeken pon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása