Bemutatták a Samsung Galaxy tabletet

2010.09.03. 06:00 ferenck

Ma kezdődik Berlinben az IFA, a világ egyik legnagyobb technológiai kiállítása. A tegnapi sajtótájékoztatón a Samsung hivatalosan is bemutatta mobiltelefónia és netbookok közötti űrt áthidaló, Android-alapú tablet-gépét, a Galaxy-t (a GT-P 1000-es modellt).

A dél-koreai cég nagyméretű Galaxy S okostelefonra emlékeztető, pehelykönnyű (380 grammos) készülékének 7 colos TFT-LCD érintőképernyője 1024x660-as felbontásra képes.

Támogatja az Adobe Flash Player legújabb, 10.1-es változatát. Webböngészésre, multimédiás tartalmak kezelésére, film- és képnézegetésre, dokumentumok megosztására, e-olvasásra, zenehallgatásra, telefonhívásra, e-mail, SMS/MMS küldésre egyaránt alkalmas. A HD videótartalmakat különböző médiaformátumok (DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 stb.) támogatják.

A gépen2.2-es Android, 1 gigahertzes Cortex A8 processzor fut. Két kamerája közül az egyik 3 megapixeles, autófókuszra és vakuzásra is alkalmas, míg a videótelefonáláshoz, és -konferenciához, valamint chateléshez használandó másik 1,3 megapixel. (Vajon a GT hatására terjed el végre az oly gyakran beharangozott, de igazán népszerűvé soha nem vált videótelefon?)

MicroSD kártyahellyel, valamint többféle (3G-s Wifi 802.11n és Bluetooth 3.0) hálózati kapcsolódással rendelkezik. A beépített akkumulátor kapacitása 4 ezer mAh, üzemideje átlagos használat mellett 7-8 óra.

Szólj hozzá!

Címkék: android tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr862267464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása