Az Android is kirakja a bűvös kockát

2010.07.30. 00:12 laszlol

A csináld magad robot-kultúra élharcosainak egyik állandó célpontja a bűvőskocka. Az egyik legújabb próbálkozásban egy androidos telefonon futó program által vezérelt Lego-robot rakja ki a 7x7x7-es kockát alig több mint 500 fordítással.

A csináld magad (Do It Yourself, DIY) robotépítők gyakran használják a Lego Mindstorms sorozatát arra, hogy a legelképesztőbb szerkezeteket készítsenek a készlet egyes elemeiből. Ezúttal nem a Lego szenzorait és számítási egységét felhasználva, hanem egy Motorola Dorid telefon kameraképét feldolgozó androidos app segítségével hoztak létre egy olyan masinát, ami viszonylag kevés forgatással képes kirakrni a 7x7x7-es bűvöskockát.

Szinte az összes mobilban, így az androidos telefonokban is ARM arhitekturájú processzor található. David Gilday az ARM egyik vezető tervezője azt akarta a robottal demonstrálni, hogy a Droid processzora a telefonáláson és böngészésen túl remekül használható nagy számítási-igényű feladatok elvégzésére is. Az által írt általános, n szélességű kocka kirakására képes algoritmus a 7x7x7-essel alig több mint 40 perc alatt birkózott meg.

Az androidos telefonok új lendületet adtak a DIY robotikának, hisz egy viszonylag erős, viszont annál könnyebb és kisebb számítógép áll a házi-mérnökök rendelkezésre. Az Android másik nagy előnye az iPhonnal szemben, hogy nyílt forráskódú, így különösebb hackelgetés nélkül hozzáférhető az összes szenzor és funkció a telefonban.

Szólj hozzá!

Címkék: robotok android mesterséges intelligencia bűvös kocka

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr272186210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása