Az Android 2.3 és a Galaxy Tab

2011.01.17. 06:00 ferenck

A Gingerbread-et, azaz az Android 2.3-at december elején jelentette be a Google. A vélemények megoszlanak róla, többek között az a kérdés, mennyire változtatja meg például a Samsung Galaxy tabletgépét, amelyen a tervek szerint az első negyedév végén már futni fog.

A 2.2-t, a Froyot nem optimalizálták teljesen tabletekre, és ugyanez egyelőre a Gingerbread-ről sem mondható el. Valószínűleg majd a készülőfélben lévő 3.0, a Honeycomb lesz kifejezetten táblagépekre tervezve („Android OS version for tablets”) – legalábbis a Google-tól kiszivárgott információk szerint.

A 2.3 a jelenlegi 7 colos képernyőnél szélesebbeket, nagyobbakat is támogat (10 colosig), míg felbontás tekintetében az 1280x800-as és az 1024x600-as megoldások ugyancsak kivitelezhetők. Egyértelműen „tablet-barátabb” változat, amivel – a Google és Samsung közötti szoros együttműködésnek köszönhetően – a Gingerbread-et első táblagépként futtató Galaxy Tab használói járnak majd jól.

A felhasználói interfészt teljes egészében nem alakították át, de a módosítások eredményeként így is áttekinthetőbb, letisztultabb. Az új billentyűzetet gyorsabb szövegbevitelre és szerkesztésre optimalizálták: a billentyűk formáján és elhelyezkedésén egyaránt változtattak: jobban láthatók, a szótár-javaslatok nagyobbak, könnyebb (a módok manuális váltogatása nélkül kivitelezhető) a szimbólumok bevitele.

A 2.3 lehetővé teszi az alkalmazások egyszerűbb kezelését – azokét is, amelyek nagyobb feldolgozó-kapacitást igényelnek, valamint a háttérben futókét is –, a következmény: a gép jobb teljesítményre képes, az elemek élettartama meghosszabbodik. Ráadásul úgy, hogy közben könnyebben monitorozhatjuk az áramfogyasztást, hogy mely komponensek és alkalmazások fogyasztanak sokat.

Amennyiben rendelkezünk SIP (Session Initiation Protocol, a netes telefóniában egyre inkább szabványossá váló kommunikációs protokoll) accounttal, a Gingerbread internetes telefonhívásokat is támogat.
 

Szólj hozzá!

Címkék: android tablet pc

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr22561419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása