Tartalombesorolás az androidos alkalmazásokon

2010.12.02. 06:00 ferenck

Mindenkinek, tíz éven aluliaknak, tizenéveseknek, felnőtteknek – a pár nappal ezelőtti Google-bejelentés értelmében a jelenlegi héttel kezdődően az Android-alkalmazásokon fel kell tüntetni, hogy melyik életkori csoportnak szól, kiknek ajánlott.

A fejlesztőknek az új és a frissített alkalmazásokon jelezniük kell a négy kategória egyikét, akár többet is, azaz maximálisan kettőt. Néhány héten belül a jelenlegi alkalmazásoknál szintén kötelező érvénnyel meg kell tenniük ugyanezt. A kategorizálás megítélése a fejlesztőkre van bízva, úgyhogy a közvélemény, az androidosok széles tábora érdeklődéssel várja a fejleményeket.

Ha a fejlesztő nem címkézi az alkalmazást, az automatikusan „felnőtt” tartalomnak minősül.

Vajon kialakul-e széleskörű konszenzus, hogyan vezénylik le az érdekeltek az egyes életkori csoportok számára nem kívánatos, vagy határesetnek tekinthető tartalmak besorolását, milyen eltérések mutatkoznak, mennyiben támogatja a kategorizálás a sokak által oly kívánt tartalomszűrést? Létrejön-e normális szabályozás, miként reagál a piac? Vagy egyszerűen, miért nem volt jó a dolgok eddigi menete? Milyen következmények, visszaesések várhatók?

Szólj hozzá!

Címkék: android

A bejegyzés trackback címe:

https://agens.blog.hu/api/trackback/id/tr1002473449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása